Tuesday, September 1, 2009

don't ask me about getting married...

Assalammualaikum...

Satu tamparan hebat bila kita dah memvisualkan sesuatu yang menjadi impian sume perempuan iaitu perkahwinan...tapi tak jadi....atau ditunda....atau pape la ayatnya tapi maksudnya serupa "TAk Jadi..."
Itu yang berlaku kat aku....paling aku sebak tak tertahan inform by text msg jer... pergh....ujian lagi untuk aku...YA ALLAH....
aku tgh pikir ni, raya kang sedara mara dtg...sume mesti tanya... paling koman..." camana preparation? dah tak lama ni..."
pastu aku nak jawab aper ekh...? boleh tak kalau jawab..."haaa tak jadi.... dier kata tunda tak tahu bile..."
jap lagi bertubi2 la soalan aku dapat....
ke aku dok kunci je dalam bilik bile sedara mara dtg...~kaang sape lak nak tolong mak aku....
aku tgh pikir ni....aper nak wat...takkan nak lari plak...sorrryyy aaarrr aku ni jenis menghadap setiap masalah...bukan lari dari masalah....

tahun ni...dari bulan 1 sampai skrg...sentiasa ada ujian...tapi aku bersyukur sgt sbb Allah tu sayangkan aku....bg ujian mcm2 biar aku rasa dan melalui... Mcm skrg...bile ada ujian...aku menikmati ujian tu...aku rasa tak ramai dapat chance mcm aper aku lalui ni...
Aku jugak bersyukur dalam sepanjang ujian yg aku dapat...lum lagi ujian yg mcm jatuh sakit teruk2...Alhamdullillah...maknenya...Allah bg kudrat yg sihat utk aku teruskan hidup.... Even, aku dah rasa bile langsung tak ada duit...dan tak ada job....tp aku tetap masih hidup sampai hari ni...
Bukan mudah kan...but...selagi bernyawa aku akan teruskan perjuangan hidup ni.... Doa aku yang paling penting setiap hari ialah panjangkan umur mama dan abah...serta keluarga dan diberikan kesihatan yang baik, rezeki yg murah dah halal... sebab kerana mereka aku bertahan..................

4 comments:

ai said...

be strong dear..be strong...

sissomebody said...

tq aiiii.....

azzamoro said...

ucu nape ni. ko tak citer kt aku pun. ahad ni aku blk kg. kite jumpe.

cikaizer said...

adess...mmg sedyh.(T-T)..tapi wat camner...redha...nanti ade nikamt dier....

Peace