Tuesday, December 22, 2009

Bergelar Isteri...:))

Assalammualaikum....
Sowiiii...lama giller tak update...sowi ekh ajar...hehehehhe...
Alhamdulillah....setelah umur 27thn...baru la jodoh aku sampai...:))
Nikah pada 11hb Dis 2009 Jam: 10 mlm...
MAka sah la aku bergelar isteri pada En.Mohamad Asrol... ehehhehe, sampai arini rase tak percaya lagi...

Aku nak citer sket la pasal wedding ari tuh... hehehhehe... MAsa nikah everythings goin' well laaa...Alhamdulilah... kecuali MAKANAN...
Aku nikah mlm...JAdualnya ialah after isya', Isya' kan awal, so aku decide utk sume guest mkn dulu sebelum waktu akad nikah...
ikut pemerhatian aku pada wedding sepupu n kengkawan, mkn bile pas nikah mmg perut masuk angin.... n sape yg bwk anak, anak mesti meragammmm...
So, aku nak nikah dlm suasana yg tenang n guest dah mkn...so focus pada akad nikah...
Jadik, mkn la around 8.30-9.00 mcm tu...
Caterer pun gembira la pasal leh kemas awal..n blah awal... yg aku geram tuuuuu pas 1st trip mkn terus kemas2...balik...Hotak dier!!! kan ader lagi guest yg lOm mkn... tensen aku...
NAsib baik ada makanan sket kat dapo...
So, aku minta maaf pada yg tak dapat mkn lauk mlm nikah tu...
Minta ampun...Aku pun tak merasa lauk mlm nikah tu...:P
Esoknya : 12-12-2009
Syukur ke HAdrat Illahi...cuaca sgt baik...
Sanding....
Jadual sanding aku ialah jam 11.30 pagi...tradisi dlm family aku...
PAgi2 dah siap2 la kan...
TENSION kat baju sanding....
BESAR!!!...
my mistake, after fitting kali pertama n amik ukuran pastu aku tak fitting lagi skali....
uwaaaaa....!!! mcm nak nangis pakai baju besar...Tp aku pakai je laaa... takkan tak pakai baju plak!!
PAstu stress lagi biller dah kul 12 tgh ari...
Tapi kompang tak smpai lagi...
Aku dah col2 adik aku...
Dier pun Stress coz budak2 kompang TAK BGN TIDO lagi!!!
uWaaaa,....ader ke budak kompang ckp " kak, leh sanding kul 2 tak?"
HOTAK dier....pengantin n rombongan dah sampai...
boleh plak aku ikut jadual dier???
patut diorg ikut jadual client...*#!!!
So, sebelum aku melalak...uncle aku amik keputusan kompang pakai P.A System...(CD)
So, majlis diteruskan....
Yg kelakar bunyik kompang sayup2...pastu tetiba kuar lagu lain...
HAhahahhaha...tergelak2 aku atas pelamin...
Biller kompang wat hal...jadik kelam kabut sket tak ikut plan...
Tpi aku bersyukur la...dah selamat pun...hahahaha...
Tp jadik kenangan la kitorang kan...:))
iskkk...geram takleh upload gambo plak...
t aku update gambo ptg sket....:))

6 comments:

Anonymous said...

tahniah ucu...
tp kalau ko x inform baju ko besar, sampai skang ni aku x perasan pon baju kot u besar ke longgar...tp budak kompang tu mmg macam haram...selamat ader PA system...huhu..nasib bek xde kompang spare kt umah ko kan..klu x, kitowg dah kompang dah ramai2 termasuk yg mak buyung2 skali kompang..lantak la bunyi ccamane pon...lg meriah aper... (aku tgh bayangkan bebudak tigs kompang ramai2 sambil nyanyi lagu slemat pengantin baru ms majlis ko..huhuhuhu...sgt berimaginasi..)

azzamoro said...

aku tengok ok je baju ko. aku siap tmpah kat cik mat tau baju adik aku sanding nnti. huhu

ai said...

aku kompang sm goyang2 pwuttt....multi tasking..perghhh

sissomebody said...

haahhahaha....bayangkan mak buyung ( ude ngan ai) berkompang.... phhhhwwwwiiitttt...!! eheheheheh... baju aku beso...pepandai cover... actually aku tak berapa selesa.. huhuhu... tp, syukur sumenye dah selesai...
ude; sume ok, just double fitting je baju nnt...:))

Hanin Farhana said...

wah.. ucu, mane gambar lagi? sorry, tak dapat dtg.. i was on-call that day.. congratulations.

kusuma said...

tahniah...
semoga kekal berpanjang selagi nyawa dikandung badan...

firstly, sori bebyk x dpt dtg, ada very the emergency sgt kt kl.. frust sesgt...
nti upload lg gambar2 ek...
berserinyer yea...