Sunday, March 21, 2010

usaha utk preggy

Huhhh...piyed....
mmg tak dinafikan, kalau da kawen ni, pastu piyed dtg mesti rasa mcm hampa jer...hhuhhh...kali ni betul2 nak jaga makan, jaga diet, jaga supplement sume...
Ai da bagi kitaran camana mau kira hari subur...kita bersungguh-sungguh kali ni...
tp yang paling susah sket takleh minum nes atau coffee ( peberet ku..)....fuhhhh.... badan letih semacam jer...
pastu balik keje, aku memaksa mata bukak jap untuk masak mkn malam ( apakan daya, laki aku tak suka mkn luar...)..., mandi..., pastu goal... langsung tak sedar...terus terjaga esok pagi jer...huhuhuhu... kong terus battery badan... sebab tu, ari sabtu atau ahad, aku gosok baju utk seminggu coz aku tau during weekdays aku mmg tade battery bila malam... jadik mmg jgn harap la aku nak kua jenjalan afterworks...nnt la, bg badan ni biasa hidup tanpa coffee dan membiasakan diri letih membaca pelbagai jenis pelan kat office....
Aku lum pegi doktor utk check kesuburan...kena gi ke ekh? piyed aku maintain stp bulan pada tarikh yg sama atau lebih atau kurang sehari tu jer... pastu belah laki aku punya la ramai adik beradik dier...hmmmm, rase kena gi check gak ker?
pastu kan...elok ke gi urut utk naikkan rahim?
kengkawan yg ada pengalaman pls help....

3 comments:

azzamoro said...

ok,..aku pernah buat entry pasal ni.

baca ini - http://azzamoro.blogspot.com/2009/08/getting-pregnant-anyone.html

dan jugak baca ini -
http://azzamoro.blogspot.com/2009/06/getting-pregnant-anyone.html

selamat mencube.. akekek

sissomebody said...

huhu...maceh2....

laydee.chacha said...

hah keje memula mmg penat. kene adjust badan tu skit...