Wednesday, December 3, 2008

Sakit


ucuhazel, udahazel, achikhazel, aihazel & angahazel
Assalammualaikum.....


Saya paling tak suka terima berita ada ahli keluarga atau kawan-kawan yang sakit... Tapi, apakan daya, kita semua manusia biasa...baru-baru ni saya dikejutkan dengan berita oleh udahazel yang mak dier berada di ICU hospital sultanah aminah, JB kerana pendarahan dalam otak...

pegh, masa saya baca msg dari dier saya terus terbangun dari kerusi...yelah beb, sesiapa pun boleh bayangkan kalau dah melibatkan otak tu...aduyaaiiii..... apa puncanya, saya pun kurang pasti cuma ' high blood pressure' yang menyebabkan saluran darah tu bengkak dan pecah...

Saya terbayang situasi ni di tempat saya, saya hanya ader seorang adik dan mestilah saya tak kuat nak hadapinya dan teramatlah memerlukan kawan-kawan untuk bantu saya kuatkan semangat....

Malam tadi saya singgah umah ude, utk berbual dan bantu aper2 je yg boleh..yelah kadang-kadang 'sharing' dapat mengurangkan tekanan... ude nampak pucat, lesu, letih , sedih dan nampak die agak tertekan... nasib ader airyll. at least dapat alihkan pemikiran tu... ( airyll dah strong tau, jeritan dah boleh pitching, senyum jer, dah pegang botol susu sendiri dan dah bz dgn walker...)

Lama jugak berbual...dan esok ( jumaat, 5hb Disember 2008 ) hari yang getir utk dilalui sbb mak ude akan operate kali kedua jam 9 pagi dan berlangsung selama 6 jam... yang saya takutkan ialah keputusannya cuma dua, 1) Berjaya 2) Gagal....

YA ALLAH, saya dan HAzel yang lain mendoakan semuanya selamat dan ini sekadar ujian dariNya....

Saya harap ude tabah laluinya...aper2 pun berlaku saya tetap di belakang, membantu apa yang termampu...mak dier seperti mak saya juga...kami dah berkawan lama..takde aper yang bernilai selain persahabatan tu sendiri....

Sama-sama kita doakan...Amin....

2 comments:

Anonymous said...

T_T
sedih aku tgk gamba tu..ye la, HAZEL beb, dah mcm darah daging sendiri..mak uda mcm mak kite gaks..dier sedih kite pun sedih..
hishh..cukup la skali jer aku terima berita sedih masa kak chik dulu...

so regret aku x dapat nak dekat ngan uda biler dier tgh sedih2 camni..hopefully everything will be ok and the operation will 100% success..

azzamoro said...

thanks sebab ade dengan aku masa aku betul2 susah.

kalau free sedekahkanlah alfatehah & bacaan yassin.