Tuesday, January 6, 2009

2009...owh...

Assalammualaikum.....

Alhamdulillah....Alhamdulillah...Alhamdulillah....
Dah thn 2009... mlm new year, saya kat umah jer....tak kuasa la merayap maner2... gase mcm buang duit dan buang tenaga... kebetulan saya mmg penat sgt siapkan keje sebelum 30 hb... jadik, rest tu sgt berharga utk badan saya...tapi yang tak besh nyer..tv pun takder citer besh.... hmmmm... so thn ni.. kena la perancangan yang lebih teliti dari thn-thn sebelum neh...
cita-cita dan azam saya...:
1) menyimpan duit lebih sedikit setiap bulan berbanding thn lepas
2) menghantar duit lebih juga utk mama dan adik saya pd setiap bulan
3) meluaskan empayar kumpulan
4) mahir pelbagai jenis masakan
5) khatam Al-Quran dgn tajwid yang betul
6) siapkan rumah mama saya ~ asyik tertangguh sbb duit tak cukup nak baiki mcm-mcm kerosakan...
7) lebih banyak membaca
8) mengurangkan 'fast foods'
9) menguruskan masa dgn lebih baik
10) balance....dunia & akhirat... ( berusaha utk tingkatkan kualiti hidup tanpa abaikan urusan akhirat..)

InshaAllah... nampak simple tapi perlukan keazaman yang kuat...nak mula senang tapi nak maintain mesti lawan nafsu malas dan nafsu yg memacam dalam diri ni...

2 comments:

azzamoro said...

bagus. belajar resepi byk2 skang. ko kan cikgu masakan aku...hihi

sissomebody said...

hehhehehehe...
tapi start new yer ni, aku lum masak aper2 pun lagi...
teringin aarr nak mkn sundae choc mcD tu...yummy jer kan choc dier... :))..time2 mcm ni, mcm2 nak mkn...